2014. március 15., szombat

Az én shiborim





Én is kedvet kaptam a shibori selyem kipróbálásához, öröm volt vele dolgozni, biztos, hogy még más színekkel is fogok próbálkozni:-) jól takarja a gyöngyhímző alapot, szép az esése, isteni finom az anyaga, s holnapra még az is kiderül mennyire strapabíró, ugyanis fotózás közben történt egy kis baleset. Ha holnap is ugyanilyen marad, ígérem elmondom mit bír ki a shibori.....
A shibori szalagot Angie boltjában vettem itt: 7http://www.alkotokboltja.hu/Shop/index/13347/35827
a cabochont pedig Moonsafari Ágitól kaptam, ezúton is köszönöm,! :-)





14 megjegyzés:

Berjo írta...

Nagyon szép és fiatalos és tavaszias és vagány! Ebben a technikában is remekelsz!!

Amy's írta...

Azt hittem eloszor hogy nem te csinaltad de a szinekbol rajottem azonnal ,hogy hat igen , ebben a technikaban is otthon vagy. Csodalatos lett ,nagyon tetszik a szine is ,kivancsi vagyok mennyire birja a strapat.

Or-she design írta...

Nagyon szép lett! Tiszta tavasz az egész karkötő! Gratulálok!

Ildiko írta...

Gyöngyörű, Ibolya!! Nagyon ügyes vagy! Gratulálok! És külön köszi a beszerzési forrás megjelöléséért! Bennem is érlelődik már, hogy kipróbáljam a shiborit! :-)

Ibolya írta...

Köszönöm szépen lányok! :-)
Nohát tegnap még azt gondoltam bonthatom szét az egészet úgy ahogy van..., mondom is mi történt.

Emeletes házban lakunk, s a lányommal fotóztuk az erkélyen, de addig forgattuk, igazgattuk,míg egyszer csak zsupsz, leejtettük az alattunk lakó erkélyére, ahol ha akartam volna se tudtam volna beledobni egy vödörbe, de mit ad isten, pont beleesett a felmosóvödörbe, s megpihent az én szépségem a felmosóruha szanaszét álló puha fészkén. uhhh .. fenről lenéztem, víz nincs a vödörben, nem lesz semmi baja, de azért futás lefelé... az alattunk lakó mondanom sem kell, nem volt otthon, ez volt délelőtt 10 órakor. folyt köv.

Ibolya írta...

dél körül már beborult teljesen, s a rádió egyfolytában ontotta magából, hogy vihar, erős szél, eső várható, naná, hogy nálunk is jött a vihar!Együttérző féfj: áá, semmiség az egész, hozok valami hegyes horgot, beleakasztjuk a karkötőbe, s már fel is húzom!... ma sem érti a drágám, hogy miért kezdtem el sikítozni... :-) kis idő múlva - úgy déltájban -felébredt fiú utódom is, látva, hogy hol az eget kémlelem, hol derékig kilógva az ablakon kicsit furán viselkedek, jött ő is, hogy ugyan már anya, leeresztünk valami éles kampót és felhúzzuk vödröstül, jó játék lesz!.... (tényleg apja fia, le sem tagadhatná:-)folyt.köv

Ibolya írta...

nos hát, közben feltámadt a vihar, jó kis porvihar volt, iszonyú erős széllel, a tegnap letörölgetett ablakpárkányon ujjnyi vastag porréteg vigyorgott - időnként szomorúan kinéztem az én kicsikémre - akivel legalább 10-13 órát bíbelődtem - s magamban buzgón kértem, hogy ne essen az eső! Sajnos hiába kértem, egy óra körül eleredt az eső, olyan jó félrehordós, szeles.. a szomszéd még mindig sehol... jajjj, már újraterveztem, hogy melyik részt fogom lebontani, mit tudok még hasznosítani a karkötőből..folyt köv.

Ibolya írta...

délután 5 körül érkezett meg a szomszéd, szegényke több helyen is szembesült a fecnijeimmel, hogy azonnal szóljon ha megérkezett,nagyon fontos! - halálra váltan kérdezte mi a baj? - én már majdnem sírva közöltem vele, hogy egész nap ott ázott a vadonatúj karkötőm a felmosóvödrében - a gyereke meghallgatva a történetet, azonnal hozta az ékszert, s gyakorlatilag kicsöpögtette belőle a vizet az orrom előtt, hogy hűűű ez jóó vizes lett!!! - kikaptam a kezéből, és végre megtapogathattam:-) folyt. köv.

Ibolya írta...

Nohát mondanom sem kell, hogy egyadta víz volt az egész, a bőr hátlap gyakorlatilag cuppogott a víztől, jól megszívta magát, jó nehéz is lett, aggódtam a shibori miatt, biztos tele lesz porral, a szép esését elveszti, kifakul, a színezett hátlap bőr kiengedi a színét, a shibori átveszi, ki tudja a ragasztó hogyan viselkedik, sőt a gyöngyhímző alap, amire hímezünk, úristen biztos az is szétázott teljesen, egy löttyedt izé lesz belőle...nagyon aggódtam... a shibori anyag nem egy olcsó mulatság, s hát a sok munka ami benne van.... jaa és a gyurmakabosonról már nem is beszélek, nahát annak az eső miatt annyi lesz, az tuti! ....

Ibolya írta...

Hajszárítóztam őrült módon, aztán felcsipeszeltem a radiátor fölé, lesz ami lesz, másnap szétbontom...

és képzeljétek el, mára megszáradt, és semmi de semmi nem látszik rajta!!! A shibori ugyanúgy hullámzik, ugyanolyan színű mint előtte, a bőr hátlap és a lacey szinte összeolvadtak, semmi lötyögés és lazaság, a gyurmakaboson pedig láss csodát, ugyanolyan csodás, mint előtte! Szóval ez a pár órányi eső sem árthat ezeknek a szépségeknek, ha hasonló történik veletek, ne aggódjatok, nem lesz semmi baj! :-) Most már én is nevetek rajta :-)

Ilka írta...

Csodálatosan szép, és ezek szerint strapabíró szélsőséges esetekben is:)) Jót nevettem a sztoridon, az öcsém szerint, az ő szavaival élve,én rosszabbul tűrtem volna a dolgot.

Las Cositas de Lyra írta...

Awesome!!!

Unknown írta...

fantastisch! So eine tolle Arbeit!!!

Ilona írta...

Nagyon-nagyon szép lett! Köszi, hogy elmesélted, hogy milyen szélsőséges helyzetet viselt el, ami meg sem látszik rajta.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails